Tag ergonomien med på arbejde

Tvangsblander, transportbånd og stenvogn rimer ikke umiddelbart på ergonomi – heller ikke på en byggeplads, hvor tid er penge, og der står en kunde og venter på et færdigt stykke arbejde.

Men hvis du skal holde i branchen, helt til du går på pension, så er du nødt til at tænke over, hvordan du arbejder. Du mærker måske ikke de mange tunge løft og vrid i kroppen på selve dagen, men over et helt arbejdsliv er det med til at slide kroppen ned.

En sidegevinst ved at tænke ergonomien ind i arbejdsdagen er, at det ofte faktisk gør arbejdet mere effektivt.

Du kan selvfølgelig gøre meget selv ved for eksempel at tænke over din arbejdsstilling og kropsholdning, men Baron har også gjort det nemt for dig at træffe nogle gode valg. Du skal bare benytte dig af mulighederne.

Tvangsblandere – løfteøjer og transporthjul

Vores tvangsblandere er designet så ergonomisk korrekte som muligt. Selvfølgelig uden at gå på kompromis med funktionen. De store luftgummihjul gør det nemt at flytte blanderen rundt. Og så er blanderne for eksempel udstyret med transporthjul, så du nemt kan få dem op på et lad uden at skulle skubbe hele vægten fremad.

Når det kommer til vores F300 tvangsblander, ved vi godt, at den flytter man ikke rundt på uden videre. Derfor er den blander udstyret med løfteøjer og truckbeslag, så du kan bruge en gaffeltruck, når den skal flyttes.

Så selvom en tvangsblander nok ikke er det udstyr, du flytter mest rundt på, er der alligevel tænkt over en vis komfort, når du gør. Også ved den helt tunge udgave.

Transportbånd – serieforbindelse og understel

Et transportbånd er ikke altid lige til, når det skal flyttes rundt – for eksempel når du har brug for at skifte retning på båndet. Men hos Baron har vi også tænkt ergonomi ind i vores transportbånd og din brug af dem.

Vores CU- og CCU-transportbånd kan sættes sammen i en serieforbindelse på op til otte bånd, hvor alle bånd styres fra én enhed. Det betyder, at du ikke behøver at gå frem og tilbage mellem båndene for at styre hastighed og retning.

Og nu vi taler om retning: På et transportbånd fra Baron kan du ændre retningen på båndet blot ved at dreje på knappen. Du behøver derfor ikke manuelt at vende hele transportbåndet, når du har brug for at transportere materiale til et område i stedet for væk fra det. Det skåner dig for et måske uhensigtsmæssigt løft – og sparer tid.

Men du kommer ikke uden om at skulle flytte rundt på transportbåndet fra tid til anden. Og der er andre måder at gøre det på end at løfte to mand i hver sin ende; du bruger ganske enkelt et understel. Med et understel fra Baron til dit transportbånd kan du nemt flytte selv vores længste transportbånd på seks meter kun én mand. Understellet klikkes på midt på transportbåndet, så du har et optimalt balancepunkt. Du kan også bruge understellet, hvis transportbåndet skal vinkles.

Det er altså muligt at gøre et transportbånd ergonomisk, hvis du gør brug af de muligheder, som Barons transportbånd har. Og du fjerner en masse spildtid, fordi du ikke skal kontrollere hvert enkelt transportbånd eller flytte på det for at skifte retning.

SmartMover – den ergonomiske stenvogn

Du kan selvfølgelig stadig bruge den gammeldags stenvogn. Men du kan også rykke et par niveauer op og bruge den batteridrevne stenvogn SmartMover i stedet.

Med SmartMover slipper du for de tunge løft, træk og vrid i kroppen, når du skal flytte sten rundt på arbejdspladsen. Og med de mange forskellige typer af tilbehør til SmartMover – som murerbaljen, stilladsværktøjet og ladet – løber du næppe tør for opgaver, hvor du kan bruge SmartMover.

SmartMover er let at komme rundt med og fungerer også på byggepladser, hvor der ikke er megen plads. Den kan klare stigninger på op til 20 % og kan laste op til 280 kilo.

Du regulerer nemt hastigheden på en kontakt, der sidder lige ved håndtaget. Og når du først har lastet din SmartMover og tippet den tilbage, har du automatisk det optimale balancepunkt og den korrekte arbejdsstilling.

Det er nemt og hurtigt at komme rundt på byggepladsen, når du bruger SmartMover. Du får derfor ikke kun en ergonomisk løsning, men også en mere effektiv løsning, så du kan nå flere opgaver i løbet af en arbejdsdag.

Ergonomi er altså ikke bare et ord, vi bruger hos Baron – det er en værdi, som vi efterlever og designer ind i vores produkter. For vi vil også gerne passe godt på dem, der bruger vores tvangsblandere, transportbånd og SmartMover.