Pressemeddelelse juni 2019:

Baron køber dansk opfindervirksomhed


Baron A/S køber nu den danske virksomhed Smart Mover ApS, der har opfundet den selvkørende stenvogn. Herved styrker Baron sit produktsortiment til bygge- og anlægsbranchen.

Den danske vækstvirksomhed Baron A/S køber nu Smart Mover ApS, der står bag den patenterede selvkørende stenvogn. Opfindelsen er solgt i 1.200 eksemplarer i Danmark og Sverige, og Baron vil nu løfte produktet ud til flere både danske og udenlandske købere:

– Vi ser et stort potentiale i Smart Mover. Produktet komplementerer vores eksisterende sortiment, og passer perfekt ind i vores strategi om at vækste via nye innovative løsninger til byggeri- og anlægsbranchen, forklarer adm. direktør i Baron, Carsten Filsø.

Smart Mover har igennem de seneste syv år etableret en førende markedsposition i Danmark inden for selvkørende stenvogne til murere. Produktet fjerner tunge belastende træk og skub, når mureren eller murerarbejdsmanden eksempelvis skal flytte sten på byggepladsen. Vognen er eldrevet og har et kraftigt lithium-ion batteri, der kan holde en hel arbejdsdag:

– Vi solgte den første Smart Mover i 2012 og siden er det gået slag i slag med både salg og videreudvikling. Grundtanken var jo, at den både skulle skåne murerne for slitage og samtidig spare dem tid, og det har vist sig at holde stik, forklarer CEO Ole Kobæk fra Smart Mover og fortsætter: – Det har været en spændende rejse, og nu er jeg klar til give depechen videre til Baron, som nu skal til at indfri produktets fulde potentiale.

Anvendelsesmulighederne af Smart Mover er de seneste år desuden blevet videreudviklet, så den selvkørende vogn nu også kan anvendes som trillebør samt til transport af eksempelvis stilladser, tagpap m.v.:

– Vi vil fortsætte videreudviklingen af Smart Mover – og herunder også tilpasse den til andre markeders behov. Vi har i Baron haft stor succes med brugerdreven produktudvikling, og det vil også være kendetegnende for vores videreudvikling af Smart Mover, fortsætter Carsten Filsø.

Baron er først og fremmest kendt for sine tvangsblandere, transportbånd og værktøjer til brolæggere og anlægsgartnere og har haft en positiv vækst på både topog bundlinje de seneste år. Virksomheden blev stiftet i 2006 og har siden 2016 været ejet af VækstInvest, Kurt Bering Sørensen, Rune Harbo og Carsten Filsø.

Læs mere om Baron A/S på www.baron-mixer.com

For yderligere information, kontakt:
Adm. direktør Carsten Filsø, Baron, mobil +45 4161 9407 – cf@baron-mixer.com.

KØB AF SMART MOVER APS
Baron køber Smart Mover ApS

Med den elektriske SmartMover slipper man for tunge løft, træk og vrid.