Pressemeddelelse oktober 2017:

Baron tager teten inden for transportbånd


Baron styrker nu sin position inden for transportbåndsmarkedet med en betydelig videreudvikling af de eksisterende transportbåndsprodukter. Styringen har fået et markant løft med blandt andet valgfri kørselsretning og variabel hastighed, og det åbner op for salg til helt nye anvendelsesområder.

Den danske virksomhed B+A A/S i Børkop, der producerer og sælger under navnet Baron, lancerer nu et nyudviklet transportbånd. I forvejen er Barons transportbånd anerkendt som et af branchens mest robuste, men med det nye produkt åbner Baron op for en række øvrige fordele.

– Hvor vores tidligere transportbånd har benyttet en 1-faset tromlemotor, har vi til det nye transportbånd tilføjet en frekvensomformer, der muliggør anvendelsen af en 3-faset tromlemotor fra en 1-faset strømforsyning. Det betyder for det første, at det nye transportbånd har en bedre og kraftigere motor og for det andet, at man nu har langt bedre muligheder mht. styringen af båndet, forklarer adm. direktør Carsten Filsø og fortsætter:

– Vores udviklingsmål for det nye transportbånd var, at vi gerne ville kunne tilbyde de førnævnte fordele, men samtidig måtte prisen på det nye bånd ikke overstige det tidligeres. Den målsætning lykkedes, da der på verdensplan produceres langt flere 3-fasede motorer end 1-fasede, hvorfor førstnævnte – udover at være bedre – også er billigere.

Det nye transportbånd kan serieforbindes med op til otte bånd ad gangen og fås i udgaverne CU (ConveyorUnit) og CCU (ConveyorControlUnit). CCU’en er påkrævet, hvis man ønsker at serieforbinde, da den kan benyttes til styring af de øvrige bånd.

Et større marked

Med Barons CU og CCU transportbånd har man som følge af den 3-fasede motor mulighed for at justere hastigheden på båndet fra 20 cm/s til 80 cm/s, mens båndet også kan køre både frem og tilbage, og de nye funktioner åbner ifølge Carsten Filsø op for nye segmenter.

– Optimeringerne letter og forbedrer selvsagt oplevelsen for vores eksisterende målgruppe, men det åbner også op for nye anvendelsesformer. Målgruppen for transportbåndene er således nu væsentlig større. Et godt eksempel er, at båndet nu kan bruges til at lægge tagsten på et tag, da det nye bånd kan justeres til lige præcis det tempo, der passer til den type arbejde.

Derudover letter Baron CU og CCU ligeledes eksporten til England, hvor der anvendes 110 volt. Før krævede det, at transportbåndenes motor skulle udskiftes.

– Det behøver vi dog ikke ved CU- og CCU-enhederne, der via udskiftning af kabinettet med strømstyring også kan bruge den 3-fasede 240 volts-motor i England. Dermed slipper vi for at køre dobbeltlager, hvilket styrker vores muligheder på det engelske marked og øvrige markeder med anderledes krav.

CU- og CCU-transportbåndene frigives til salg i denne uge i hele Europa.

Faktaboks om Baron CU og CCU

– Stabilt og robust transportbånd med lukkede kanter
– Frekvensomformer der muliggør en 3-faset 240 volts-motor
– Variabel hastighed på båndet (20 cm/s til 80 cm/s)
– Kan køre både frem og tilbage
– Kan serieforbindes med op til otte bånd

Om Baron

I 2006 blev de to virksomheder Baron og AK Produkter lagt sammen, og i 2016 blev et generationsskifte gennemført med Vækst-Invest Nordjylland og Carsten Filsø som nye aktionærer. Barons produkter sælges i dag i mere end 29 lande. Læs mere på www.baron-mixer.com.

For yderligere oplysninger kan følgende kontaktes:
– Adm. direktør og medejer Carsten Filsø, B+A A/S, mobil 4161 9407 og cf@baron-mixer.com.
– Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Publicity, att.: Steffen Mogensen, mobil 2845 4665 og
steffen@publicity.dk

TRANSPORTBÅND